Crna Gora daleko od Eura, “sokolima” se osvetila defanziva u Beogradu

Crna Gora daleko od Eura, “sokolima” se osvetila defanziva u Beogradu

Sanjala je Crna Gora nakon projektila Stevana Jovetića za 1:1 u 36. minutu, odolijevala je napadima Srbije do 73. minuta, ali se onda Miodragu Raduloviću osvetila previše defanzivna taktika. Domaćin je sa dva brza gola najprije Aleksandra Mitrovića (bio strijelac i za 1:0), pa Dušana Tadića u 77. završio priču na Marakani, ostavio Crnoj Gori teoretske šanse za EP, a praktično odveo Srbiju u Njemačku.

Ključni meč kvalifikacija za EURO 2024 između Srbije i Crne Gore u Beogardu završen je pobjedom domaćina od 3:1.

Srbija je vodila od 9. minuta nakon majstorskog gola Mitrovića, kada se oslobodio Savića i fenomenalno plasirao u dalji ugao.

Crna Gora je brzo odgovorila – nakon kontre i akcije Kuča, Jankovića i Marušića, kapiten Jovetić je “izbucao mrežu” za 1:1.

A onda već pomenuta defanziva naših, ali bez mogućnosti da zaprijete iz kontri, pa iako Srbija nije izgledala previše moćno bilo je samo pitanje kada će iskoristiti greške naše odbrane.

Najprije je to uradio Mitrović u 73, pa Tadić četiri minuta kasnije…

Naredni meč Crna Gora igra sa Litvanijom, a eventualno u igri za EP i dalje bi je ostavilo samo ako Srbija izgubi od Bugarske na Marakani.

TOK UŽIVO:

90′ – Kraj utakmice, Crna Gora je poražena od Srbije 3:1.

85′ – Tri izmjene Radulovića – ušli su Mugoša, Raičković i Osmajić. Izašli su Tući, Janković i Kuč.

77′ – Gol za Srbiju – Tadić sa 16 metara.

76′ – Kostić je promijenio tok meča, a nakon njegove nove asistencije dobro je šutirao Milinković- Savić

74′ – Gol za Srbiju – ponovo Mitrović, Dobra akcija domaćina i aistencija Tadića

73′ – Reaguje i Radulović – umjesto Camaja ušao je Valdimir Jovović

72′ – Dobra šansa za Srbiju, ali je Tadićev udarac glavom završio preko našeg gola.

64′ – Čudesna odbrana Mijatovića nakon šuta glavom Sergeja Milinković-Savića.

60′ – Sjajan šut Camaja, Milinković-Savić je izbacio u korner.

59′ – Savić je dobio žuti karton i neće igrati u narednom meču protiv Litvanije.

52′ – Pritisak Srbije na startu drugog poluvremena, ali za sada bez opasnosti za našu selekciju.

46′ – Počinje drugo poluvrijeme  – Stojković uvodi jake adute Sergeja Milinković-Savića i Filipa Kostića. Izašli su Mladenović i Ilić.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA – Crna Gora na odmor ide sa 1:1, ali što je još važnije sa saznanjem da može da igra protiv Srbije. Odličnih 45 minuta “sokola”.

45′ – Zaprijetila je Crna Gora iz još jedne kontre.

Zanimljiv rezultat u našoj grupi – Mađarska gubi u Litvaniji 2:0

36′ – GOOOOOOL – projektil Jovetićaaaa, Crna Gora je izjednačila.

34′ – Prijeti Crna Gora – najprije je Marušić slabo primio nakon sjajne duge lopte Savića, a potom je poslije kornera pokušao i Tući glavom, ali bezopasno za gol Srbije.

31′ – Povrijedio se Andrija Vukčević, umjesto njega u igri je Risto Radunović.

26′ – Velika prilika za Srbiju – Živković je šutirao pored gola iz odlične pozicije.

23′ – Najbolja šansa Crne Gore – Jovetić je majstosrki ubacio, ali Marušić nije mogao bolje glavom – odbranio je Milinković-Savić. “Sokoli” su počeli da igraju…

20′ – Prva polušansa Crne Gore – nakon ubacivanja Tućija pokupao je Krstović.

17′ – Pokušala je Crna Gora nakon prekida – Jovetić je spustio za Krstovića, ali je reagovala odbrana Srbije.

Gol Srbije stigao je u trenutku kada se činilo da su naši uspostavili igru na sredini terena.

9′ – Gol za Srbiju, sjajan pogodak spoljnom postigao je Mitrović, nakon što je majstorski prošao Stefana Savića. Prije toga naš štoper je izgubio loptu.

3- Prva je zaprijetila Srbija, ali je Mitrović šutirao glavom preko gola.

1′ – Počeo je meč istine – ko će otvoriti vrata Njemačke?

20.44 – Himne obje selekcije pozdravljene su aplauzom od navijača Crne Gore i Srbije.

20.14 – Polako se puni i sektor za naše najvatrenije navijače. Očekuje se da će navijača Crne Gore biti i na ostalim tribinima “Marakane.

20:00 – Sudeći po fotografiji ispred stadiona “Rajko Mitić” 40 minuta prije početka utakmice, očekuje se dobra posjeta.

19:38 – Dragan Stojković je takođe odabrao startnih 11. Za Srbiju će zaigrati V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Živković, Gudelj, Ilić, Mladenović, Tadić, Lukić, Mitrović. Sergej Milinković Savić i Filip Kostić ostali su na klupi.

19:37 – Naš selektor Radulović i zvanično se odlučio za tim koji smo danas najavili. Dakle, od prvog minuta na megdan Srbiji izaći će Mijatović, Tući, Savić, Tomašević, Andrija Vukčević, Marušić, Kuč, Janković, Camaj, Jovetić i Krstović.

19:33 – I meču Srbije i Crne Gore govorio je i legendarni napadač Anto Drobnjak. Prednost daje domaćem timu, ali bi adut “sokola” mogao da bude i umor rivala od teške utakmice sa Mađarskom. Šta je poručio bivši golgeter, pročitajte OVDJE

19:02 – Crna Gora je na popularnoj “Marakani” gostovala u novembru 2018. u Ligi nacija. Tada je poražena sa 2:1, uz pogodak Stefana Mugoše. Na tom meču još jednom je Mugoša zatresao mrežu, kada su sudije signalizirale ofsajd, ali nije bilo VAR tehnologije koja bi pokazala da je naš napadač bio u regularnoj poziciji.

18:21 – Meč na stadionu “Rajko Mitić” počeće minutom ćutanja zbog ubistva dvojice Šveđana, uoči utakmice Belgija – Švedska, sinoć u Briselu.

18.05 – Pročitajte posljednje poruke iz tabora Crne Gore i Srbije uoči večerašnje utakmice.

18.00 – Ukoliko ne bude iznenađenja pred početak meča, “sokoli” će utakmicu početi u sastavu: Mijatović, Tući, Savić, Tomašević, Andrija Vukčević, Marušić, Kuč, Janković, Camaj, Jovetić, Krstović.

Najava utakmice:

Uoči ovog duela, Srbija ima dva boda prednosti, ali i utakmicu više od Crne Gore. Našem timu bi i bod bio dobar jer bi u posljednja dva kola protiv Litvanije i Mađarske, koja će izvjesno već večeras obezbijediti plasman na EURO, mogao pobjedama da trasira prvi plasman na veliko takmičenje.

Međutim, idealan scenario predstavljala bi pobjeda u Beogradu jer bi onda momci selektora Miodraga Radulovića u novembra protiv Litvanije pobjedom pod Goricom osigurali istorijski uspjeh.

U prvom dijelu kvalifikacija krajem marta u Podgorici, Srbija je slavila 2:0 golovima Dušana Vlahovića, koji zbog povrede ne konkuriše za tim u večerašnjem meču.

Ipak, i u tom duelu “sokoli” su u najmanju ruku bili ravnopravan rival i pokazali da mogu da se nose sa, na papiru jačim rivalom.

 
Izvor: CdM

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.