Uz navijače do podviga
Foto: Pobjeda

Uz navijače do podviga

Dan odluke – omladinska reprezentacija Crne Gore večeras (18 h) pod Goricom igra protiv Velsa odlučujući meč. Nakon remija sa Engleskom (0:0) i poraza od Austrije (1:0), izabranici selektora Gorana Perišića pokušaće večeras da pobjedom uz povoljan rezultat na meču Engleska – Austrija (potrebno je da Englezi ne trijumfuju) osvoje drugo mjesto u grupi 12. preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, čime bi izborili plasman u elitnu rundu kvalifikacija i samim tim nastavili evropski san.

Naši omladinci prije tri dana na istom mjestu poraženi su od Austrije, ali su ostali u trci za jedno od prva dva mjesta u grupi.

– Znali smo i prije utakmice da je Austrija jaka reprezentacija, dok smo mi bili dosta potrošeni iz utakmice sa Engleskom. Bili smo malo slabiji u prvom poluvremenu, kada smo i primili gol poslije loše komunikacije između veznog reda i zadnje linije. Ipak, poslije toga smo preuzeli inicijativu, stvarali šanse, ali nam je uvijek malo falilo da dođemo do pogotka. Nijesmo imali sreće, ali se nadam da ćemo protiv Velsa uz publiku biti miljenici fortune – rekao je za Pobjedu Velimir Ljutica, defanzivac Crne Gore.

Vels je u prva dva kola upisao dva remija – prvo je bez golova igrao s Austrijom, a zatim je remizirao i protiv Engleske (1:1).

– Imamo još šansi, ostala je utakmica sa Velsom, još jedna izuzetno teška. Svjesni smo da Vels ulazi u meč sa velikim samopouzdanjem poslije remija i postignutim golom protiv Engleske – objasnio je štoper Mornara, koji je i pored povrede uspio da bude stub odbrane naše selekcije.

Iako nije bilo previše vremena, stručni štab naše reprezentacije uradio je sve da „crveni“ što spremnije dočekaju ovaj meč.

– Skautirali smo rivala, koji ima svoje mane, tako da ćemo dati sve od sebe da dobijemo taj meč, ali ne zavisi sve od nas, jer mora da nam se poklopi rezultat utakmice Austrija – Engleska. Ipak, uz stručni štab i publiku, koja će siguran sam biti naš 12. igrač, daćemo sve da dođemo do pobjede i nadam se da možemo da prođemo u elitnu rundu – optimističan je Baranin.

Grupa 12

18.00 – Crna Gora – Vels

18.00 – Austrija – Engleska

1. Austrija 2 1 1 0 1:0 4

2. Engleska 2 0 2 0 1:1 2

3. Vels 2 0 2 0 1:1 2

4. Crna Gora 2 0 1 1 0:1 1

Izvor Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.