Mreža X kažnjena sa 386.000 dolara

Mreža X kažnjena sa 386.000 dolara

Australijski komesar za e-bezbjednost saopštio je danas da je kaznio platformu X (bivši Tviter) sa 386.000 dolara, zbog toga što nije na pravi način odgovorila na pitanja kako suzbija sadržaje vezane za seksualno zlostavljanje djece.

"Kompanija X je javno izjavila da je borba protiv seksualne eksploatacije djece za nju najveći prioritet, ali to ne mogu da budu samo prazne priče. Moramo da vidimo da su riječi potkrepljene konkretnim djelima", navela je australijska komesarka za e-bezbjednost Džuli Inman Grant, a prenosi CNN.

Regulator te države tvrdi da X nije odgovorio na niz važnih pitanja kao što su "vrijeme koje je potrebno platformi da odgovori na prijave o seksualnoj eksploataciji djece", "mjere koje X preduzima za otkrivanje seksualne ekploatacije djece u videu koji se emituje uživo", kao i "alate i tehnologije koje koristi za otkrivanje materijala sa seksualnom eksploatacijom djece".

Komesarka Inman Grant je u februaru zatražila od pet tehnoloških firmi - X, TikTok, Gugl (uključujući Jutjub), Diskord i Tvič - da saopšte kakve korake preduzimaju protiv širenja materijala sa zlostavljanjem dece na svojim platformama.

"Njihovi odgovori su otkrili... zabrinjavajuće nedostatke i nedosljednosti", rekla je ona i dodala da su propusti kompanije X bili "ozbiljniji" od propusta drugih kompanija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.