Rubežić: Pamtiću debi čitav život, volio bih da zaigram sa Savićem u tandemu

Rubežić: Pamtiću debi čitav život, volio bih da zaigram sa Savićem u tandemu

Slobodan Rubežić juče je dobio crnogorski pasoš, a već istog dana je debitovao u dresu „Sokola“ protiv Libana u prijateljskoj utakmici (3:2), a kako ističe, taj trenutak će pamtiti čitavog života.

„Prošlo je sve kako treba. Pobijedili smo, ostali zdravi, a debi ću da pamtim cijelog života. Kvalitet igre i ostalo će doći samo od sebe. Došao sam u reprezentaciju jer je stručni štab očekivao da sam na određenom nivou i nadam se da sam to ispunio“, rekao je Rubežić.

„Sokole“ u utorak (17. oktobar) očekuje duel sa Srbijom u Beogradu, a mladi defanzivac ne razmišlja da li će biti u sastavu, već ističe da je bitan samo krajnji rezultat.

„To je odluka selektora i kakva god bude najbitnije je da je u interesu tima. Svi smo u službi ekipe, nije bitno ko je na terenu, samo da se pobijedi. Sve ostalo je manje važno“, ističe Rubežić.

On je trenutno član škotskog Aberdina i kaže da se u toj zemlji igra ozbiljan fudbal i da e mu biti potrebno vrijeme da se navikne na stil igre, ali da će, bez obzira na sve, uvijek davati svoj maksimum.

„Na Ostrvu se igra direktan fudbal. U Škotskoj sam dva mjeseca, imali smo mnogo utakmica i kad sam stigao shvatio sam koliko treba vremena da se naviknem na taj stil fudbala. Stefan Savić je bio u Mančester Sitiju, Stevan Jovetić takođe, Aleksandar Mitrović i još nekoliko igrača iz Srbije je nastupalo u Engleskoj. Treba ostati u toj ligi i trajati. Svakako, ne potcjenjujem nikoga, gdje god da igra ili je igrao, sve su to kvalitetni igrači. Ja mogu samo da dam 200 odsto i probam da ih zaustavim“, jasan je 22-godišnji defanzivac.

Novopečeni reprezentativac dodaje da mu je san da u štoperskom tandemu igra sa Stefanom Savićem, od koje bi, svakako, imao mnogo toga da nauči.

„Stefan je, naravno, drugi nivo u odnosu na sve nas, već 10 godina pokazuje da je u vrhu evropskog fudbala. Bilo bi lijepo igrati s njim i vjerovatno mnogo lakše nego u Aberdinu gdje je pored mene mladi igrač ili neko ko nikad nije igrao na tom nivou“, zaključio je Rubežić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.