Grinvuda zvala Jamajka

Grinvuda zvala Jamajka

Mejson Grinvud (22) prošlu sezonu izgubio je poslije optužbi za silovanje i fizičko nasilje (prijavila ga djevojka Herijet Robson, sa kojom je poslije suđenja obnovio vezu i dobio dijete), zatvora i zabrane od strane Mančester junajteda da bude uz ekipu.

Ovog ljeta proces je završen, osuđen nije, ali igrača koji nosi takvo breme na leđima malo ko je htio.

Pozajmio ga je španski Hetafe zadnjeg dana prelaznog roka.

Što se tiče reprezentacije, za Englesku je igrao jednom, prije tri godine, a poslije skandala teško da će ponovo.

To želi da iskoristi Jamajka, zemlja njegovih predaka, kao i pravilo FIFA o promjeni državljanstva, da ga privoli da igra za Rege bojse.

- Želimo najbolje u ekipi. Ako bude na svom nekadašnjem nivou, onda bi sigurno mogao da pomogne Jamajci - rekao je selektor Jamajke Heimir Halgrimson.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.