Nema lige bez sjednice za izbor predsjednika

Nema lige bez sjednice za izbor predsjednika

Totalnoj neizvjesnosti oko ženske košarkaške sezone na domaćoj sceni ne nazire se kraj. Umjesto da je liga već počela, pitanje je da li će uopšte i startovati. Kako sada stvari stoje - crnogorske lige za žene neće biti!

Naime, rok za prijavu timova za novu takmičarsku sezonu odavno je završen – 18. septembra, a do tog termina prijavio se (nakon, kako nezvanično saznajemo, obećanih funkcija po dubini u Savezu) samo jedan seniorski klub, i to Herceg Novi?!

Zbog dešavanja, odnosno maćehinskog odnosa crnogorske kuće košarke prema klubovima, njih pet (Budućnost Bemaks, Podgorica, Nikšić, Dečić i Primorje) nije prijavilo ekipu iz prostog razloga što su na sva pitanja upućena čelnicima Saveza ostali bez odgovora.

Još se ne zna sistem takmičenja, broj krugova, kad je planiran početak sezone…Iako su se klubovi za sve nedoumice zvanično obratili Savezu. S druge strane – totalni muk i tišina. Tišina, koja nosi neizvjesnost, haos, ali najavljuje veliku bruku.

Da bi se sve to izbjeglo, da bi ženska košarka u Crnoj Gori nastavila uspješno da korača naprijed, poštujući prošlost i tradiciju prethodnih generacija, pet od šest crnogorskih klubova, koji su igrali minule sezone u I A ŽCKL peticijom su se zvanično obratili Skupštini KSCG i jasno iznijeli stav da ukoliko se ne sazove izborna Skupština neće igrati ligu.

“S obzirom na dugu institucionalnu krizu u KSCG i na očiglednu nelegitimnost institucija KSCG, a prije svega predsjednika KSCG, koji već duže vrijeme prisvaja funkciju predsjednika, iako mu je mandat istekao i čijim je rukovođenjem i samovoljom, uz podršku državnih organa, a prije svega Ministarstva za sport i mlade, KSCG je došao u tešku situaciju kojoj se ne nazire kraj, ističemo da nećemo učestvovati u I A ženskoj košarkaškoj ligi Crne Gore. Smatramo da sve odluke organa KSCG, a samim tim i odluke Skupštine KSCG koja je zakazana za 20. oktobar, ne proizvode dejstvo jer nijesu zasnovane na činjenicama koje imaju zakonski osnov jer je zakazivanje same Skupštine KSCG tražio upravo Nikola Peković, kojem je istekao mandat predsjednika KSCG. Vjerujemo i čvrsto stojimo na stanovištu da je jedini put za izlazak iz krize zakazivanje izborne Skupštine KSCG za izbor predsjednika KSCG”, navodi se u peticiji pet crnogorskih ženskih klubova.

Ukoliko se desi da nema lige, Savez bi samim tim bio najodgovorniji za početak kraja sporta koji ima izuzetnu tradiciju.

Slijedi li bruka koja može imate velike posljedice po crnogorsku košarku?!

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.