Zarada Aleksandre Prijović za pet prodatih Arena u Zagrebu će biti milionska

Zarada Aleksandre Prijović za pet prodatih Arena u Zagrebu će biti milionska

Mlada muzička zvijezda Aleksandra Prijović rasprodala je karte za četiri Arene u Zagrebu, a sada je zakazala i peti koncert.

U hrvatskim medijima već je počelo da se računa koliki profit će Aleksandra imati od koncerata, a cifra je milionska.

Ukoliko proda i 5. koncert, što je izvjesno da će se desiti, Aleksandru će u Areni Zagreb slušati oko 90.000 ljudi.

U eurima to izgleda ovako:

Kapacitet Arene Zagreb sa parterom iznosi 22.000 mjesta, a s obzirom na 150 barskih stolova koji se prodaju brojka je manja, pa će Aleksandra, kako se pretpostavlja, svake noći pjevati za oko 17.500 ljudi.

Najjeftinija karta je 25 eura (parter), a 130 eura košta najskuplje mjesto u VIP loži. Da bi se obezbijedio jedan barski sto bilo je potrebno da se kupi najmanje šest ulaznica, a ako jedna košta 45 eura onda se dolazi do toga da je svaki barski sto “težak” minimum 270 eura.

Ako se ne računaju najskuplja mjesta u VIP ložama, onda je prosječna cijena karte za koncert 31,8 eura, što znači da će Prijovićeva po koncertu inkasirati minimum 555.000 eura.

Za 4 koncerta minimum će zaraditi 2.225.000 eura, a za pet Arena više od 2.780.000 eura, piše Kurir.

Od te cifre treba oduzeti sam zakup Arene Zagreb, koji košta 24.000 eura po danu, a za pet je 120.000 eura, kao i ostale troškove među kojima su oprema, bend, kostimi što je oko 100.000 eura plus porez koji mora da plati državi. Prija će, prema procjenama zaraditi za pet večeri u Zagrebu nešto manje od 2.500.000 eura.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.