Policajcu tri mjeseca kućnog zatvora zbog zlostavljanja Damira Kojaševića

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici službenik policije Milojica Sošić osuđen na tri mjeseca kućnog zatvora jer je u oktobru prošle godine zlostavljao crnogorskog fudbalera Damira Kojaševića, saopšteno je iz podgoričkog Osnovnog suda.

U obrazloženju se navodi da je policajac Sošić koristeći zvučnu i svjetlosnu signalizaciju službenog vozila zaustavio Kojševića.

“Okrivljeni policajac je potom vrijeđao ljudsko dostojanstvo Kojaševića, pitajući ga ima li kakvih problema, pa ga uhvatio za kragnu od majice i odgurnuo ka zadnjoj strani vozila, Potom ga je udario otvorenom šakom u predjelu vrata, a kada mu je oštećeni saopštio da će ga tužiti, M.S. ga je odgurnuo i zadao mu još jedan udarac pesnicom u predjelu vrata, upućujući mu psovku. Kojašević je zadobio laku tjelesnu povredu u vidu otoka desnog zaušnog dijela”, navode iz Osnovnog suda.

Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, a je sud prilikom odmjeravanja kazne cijenio brojne olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, usljed čega je našao da će se ovakvom kaznom postići kako specijalna, tako i generalna prevencija.

Presuda je objavljena danas, a rok za njenu izradu je 30 dana, nakon čijeg prijema se može iskoristiti pravo na žalbu u roku od osam dana.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, 22. decembra 2022. godine, podnijelo je Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog protiv okrivljenog Milojice Sošića zbog krivičnog djela zlostavljanje učinjenog na štetu Damira Kojašević.

CdM je prošle godine prvi objavio snimak zlostavljanja Kojaševića, nakon čega je uslijedila burna reakcija javnosti, a nadležni su pokrenuli postupak.

CdM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.