Prevrnuo se kamion Komunalnog preduzeća Tivat: Vozač prošao bez povreda
Foto: Radio Tivat

Prevrnuo se kamion Komunalnog preduzeća Tivat: Vozač prošao bez povreda

Kako je rečeno Radio Tivat iz ovog preduzeća, vozač je ugruvan, bez povreda, ali preventivno upućen u bolnicu u Risnu na pregled.

Prema riječima vozača, nezgoda se dogodila usljed izbjegavanja automobila i autobusa koji su, iz suprotnog pravca, prešli u njegovu traku.

Iz Komunalnog je saopšteno da je kamion “Abrol“ specifično vozilo za prevoz gabaritnog otpada, sa kontejnerom koji nije fiksan, te da je za njegovo upravljanje, još od prošle godine angažovan vozač sa desetogodišnjim iskustvom.

“Nezgoda se dogodila, ne krivicom našeg vozača, i ono što je najvažnije da je on prošao bez povreda. Što se tiče kamiona, on se prevrnuo usljed izbjegavanja drugih vozila, jer je od težine pukla metalna pješačka staza, nije došlo do udara, već se nalazi na prostoru gdje je visoko drveće. Vozač je bio vezan, mala brzina je bila u pitanju. Naše osiguranje će pokriti štetu prema Opštini Budva na toj metalnoj konstrukciji, a preduzete su određene radnje, angažovana je dizalica koja će večeras, u dogovoru sa policijom, kamion i kontejner transportovati do Tivta, tačnije na „Ekonomiju“. Takođe, angažovaćemo nekoga ko će sav otpad ukloniti sa mjesta nezgode“, kazao je za radio Tivat direktor Komunalnog Vučeta Stanišić.

On je dodao da će sjutra provjeriti u kakvom je stanju kamion, te procijeniti nastalu štetu.

On je naglasio da Komunalno ima dozvolu za privremeno skladištenje gabaritnog otpada na bivšem poljoprivrednom dobru Montepranzo, te da su ga nakon sezone počeli odvoziti na lokaciju “Matej“ na Cetinju koja je za to određena, za šta takođe imaju dozvolu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.