Rijeka crvenog vina teče niz ulice: Više od dva miliona litara se izlilo u Portugalu
Foto: Screenshot, Youtube

Rijeka crvenog vina teče niz ulice: Više od dva miliona litara se izlilo u Portugalu

Vinari su mali portugalski grad Sao Lorenco do Bairo ofarbali u crveno nakon što su se dva rezervoara slučajno prosula 2,2 miliona litara crvenog vina niz mirnu ulicu.

Brza rijeka crvenog vina tekla je niz brdo u ovom gradiću, nakon što su dva rezervoara u vlasništvu destilerije Levira iznenada popustila u nedjelju, piše Daily Mail. 

Zbunjeni mještani gledali su kako vino, skoro dovoljno da napuni olimpijski bazen, lije ulicama grada.

Izlivanje je bilo toliko veliko da su lokalni zvaničnici pokrenuli ekološko upozorenje i bili primorani da preusmjere vino kako bi sprečili da zagadi obližnju rijeku.

Vatrogasna služba Anadije blokirala je bujicu i skrenula je od rijeke, pa je vino natopilo polje, javljaju lokalni mediji.

Vatrogasci su rekli da je podrum u jednoj kući u blizini destilerije zaliven vinom.

Destilerija Levira uputila je izvinjenje.

“Preuzimamo punu odgovornost za troškove vezane za čišćenje i popravku štete, s tim da imamo na raspolaganju timove koji mogu da to odmah urade. Posvećeni smo rješavanju ove situacije što je pre moguće“, kazali su oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.