Bogdanović: Povećanje cijena goriva donijeće novi skok inflacije, predložićemo mjere za zaštitu standarda građana
Aleksandar Bogdanović, Foto: DPS

Bogdanović: Povećanje cijena goriva donijeće novi skok inflacije, predložićemo mjere za zaštitu standarda građana

Najavljeno poskupljenje goriva, čak jedanaesto po redu od početka ove kalendarske godine, osim što izaziva novi udar na budžet svih građana, predstavlja i sliku nakaradnog ekonomskog stanja u Crnoj Gori. Tako je septembar, mjesec sa najviše izdataka i troškova, posebno za roditelje, dočekan sa novim nametima na ionako skromni kućni budžet, kazao je Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore.

Bogdanović poručuje da je frapantan rast cijena energenata ali i svih životnih namirnica, odraz neodgovornosti i neznavenosti Vlade koja ne umije, ali i nema namjeru da se bavi životnim standardom građana u teškim vremenima krize.

"Vlada se nije potrudila da ponudi program obuzdavanja nesnosne inflacije koja nas je sačekala u septembru, ali je zato detaljno isplanirala program svojih ekskurzija po svijetu. U želji da ugrabe još koji dan da obiđu ono što nijesu stigli za 13 mjeseci tehničkog mandata, premijer i ministri troše novac svih građana na službena putovanja, dnevnice, prevoz, smještaj i druge povezane izdatke svojih turističkih aranžmana", kazao je Bogdanović.

Inflacija je dodaje na istorijskom maksimumu, cijene hrane veće za 44 posto u odnosu na period prije 4 godine, poskupljenja sve veća i češća, a veliki broj građana živi bukvalno na ivici egzistencije.

"Ovaj sunovrat standarda očigledno novu vlast ne dotiče, zato će Demokratska partija socijalista u narednom periodu predložiti niz mjera i rješenja kojima će se bar djelimično zaštiti standard našeg stanovništva, i ublažiti efekat galopirajuće inflacije", zaključio je Bogdanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.