Vijeće Višeg suda: Miloš Medenica ostaje u pritvoru
Foto: Arhiva

Vijeće Višeg suda: Miloš Medenica ostaje u pritvoru

Vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je predloge advokata Sonje Manojlović, Stefana Jovanović, Nikole Ivanovića i Miloša Vuksanovića da se ukinu pritvori Milošu Medenici, Vojinu Perunoviću i Marku Vučiniću. To je odlučeno na današnjem suđenju bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici.

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i ostalim optuženima bilo je odloženo juče i zakazano za danas. Sudija Nada Rabrenović prekinula je juče suđenje nakon predloga advokata odbrane Stefana Jovanović, Nikole Ivanović i Miloša Vuksanović za ukidanje pritvora Milošu Medenici, Vojinu Perunoviću i Marku Vučiniću.O predlogu za ukidanje pritvora sud će odlučiti sutra.

Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić kazao je danas na suđenju Vesni Medenici i grupi da smatra da Sud treba da ponovo spoji postupak koji je odvojen u odnosu na Medenicu i Milice Vlahović Milosavljević.

On smatra da SDT nema drugi način, bez da ovako sudu zatraži da se postupak ponovo spoji, jer na odluku vanraspravnog Vijeća stranke u postupku pa ni SDT nemaju pravo žalbe.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo ranije optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić. Optužnica je podignuta  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja. Medenica se ranije obratila sudu povodm navoda o bjekstvu i upitala "koja bi to crnogorska majka ostavila sina". To je bilo njeno prvo zvanično obraćanje povodom ovog slučaja.  Medenica je uhapšena, 17. aprila, na Aerodromu u Golubovcima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.