Milatović u Atini: Grčka snažno podržava evropski put Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Milatović u Atini: Grčka snažno podržava evropski put Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se u Atini sa predsjednicom Grčke Katerinom Sakelaropolu i premijerom Kirijakosom Micotakisom.

On je sinoć, na poziv premijera Micotakisa, sa brojnim liderima zemalja Balkana i visokim zvaničnicima Evropske unije bio gost na neformalnoj večeri povodom 20 godina od usvajanja Solunske deklaracije.

U razgovoru sa najvišim zvaničnicima Grčke Milatović je kazao da dvije zemlje njeguju dobre i prijateljske odnose uz intenzivan i sadržajan politički dijalog.

Istakao je značaj saradnje sa Grčkom, kao NATO saveznikom i zemljom koja snažno podržava evropski put Crne Gore.

“Posebno smo zahvalni Grčkoj što i dvadeset godina nakon Solunskog samita, kada je postavila kao strateški cilj integraciju zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, u cilju osiguranja mira, bezbjednosti i prosperiteta našeg regiona, i dalje snažno zagovara tu viziju. U razgovoru sa predsjednicom Sakelaropolu i premijerom Micotakisom kazao sam da vjerujem da će ta podrška u narednom periodu biti još jača kako bi se ubrzao proces učlanjenja Crne Gore u EU“, poručio je Milatović.

On je ukazao na potrebu jačanja ekonomske saradnje dvije zemlje i izrazio očekivanje da će se uskoro potpisati set sporazuma o ekonomskoj saradnji, međunarodnom prevozu putnika i tereta, međusobnom priznavanju vozačkih dozvola i u oblasti turizma.

“Cilj potpisivanja ovih sporazuma je da se stvori ambijent za dodatan rast ekonomske saradnje i dostizanje robne razmjene od 500 miliona eura između Crne Gore i Grčke u narednom periodu. Vjerujem da je to u ovom trenutku realno očekivanje“, kazao je Milatović.

MilatoviMicotakis3

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Milatović je uputio poziv predsjednici i premijeru Grčke za zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Važnim bilateralnim sastancima u Atini, on je nastavio posjetu glavnim gradovima zemalja Evropske unije koju je započeo u Briselu, a sve u cilju ubrzanja evropskog puta Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.