Narušavanje javnog reda i mira u Budvi: Potukli se Rusi i državljani Srbije, BiH i Crne Gore, svima prekršajna prijava
Opština Budva

Narušavanje javnog reda i mira u Budvi: Potukli se Rusi i državljani Srbije, BiH i Crne Gore, svima prekršajna prijava

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Jug“ – Odjeljenje bezbjednosti Budva su, postupajući po prijavi da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u mjestu Rafailovići, identifikovala sve aktere događaja i protiv ukupno osam osoba podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Naime, budvanska policija je 18. jula oko 20,20 časova obaviještena da je ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo do narušavanja javnog reda i mira – prvo verbalnim, a potom i fizičkim konfliktom između više lica.

“Nakon niza preduzetih radnji identifikovani su svi akter događaja i je utvrđeno da je L.E., državljanin Ruske Federacije prvo grubo vrijeđao jedno lice iz Budve, na koji način je počinio prekršaj iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru. Nakon toga je L.E. prišao štandu jedne turistčke agencije gdje je počinio prekršaje iz članova 7 i 8 Zakona o javnom redu i miru na štetu zaposlenog“, kazali su iz Uprave policije.

Potom je došlo do fizičkog obračuna između sa jedne strane L.E., L.D. i L.D. svi državljani Ruske Federacije, a sa druge strane – dva lica iz Republike Srbije – V.M. i V.M., državljanina Bosne i Hercegovine B.P. i državljanina Crne Gore Lj.E.

Svi učesnici fizičkog sukoba će prekršajno odgovarati za prekršaj iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru.

“Nakon ovog događaja, došlo je do fizičkog obračuna između L.E. i Lj.D. iz Podgorice, te je protiv njih takođe podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru“, dodaje se u saopštenju.

Sa prikupljenim obavještenjima, ljekarskim izvještajima gdje su konstatovane lake tjelesne povrede kod lica L.D. L.D i V.M, izuzetim video nadzorima i javno objavljenim video zapisom detaljno je upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji se izjasnio da se u radnjama gore navedenih lica ne stiču elementi krivičnog djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.