Preminuo legendarni Toni Benet: Odlazak velikana džeza

Legendarni pop i džez pjevač Toni Benet preminuo je u 97. godini.

Veliko ime džez muzike, Toni Benet poznat je po svojim nastupima sa velikanima džeza, počev od Frenka Sinatre, a snimio je i duet sa Lejdi Gagom.

Prodao je milione ploča širom sveta i osvojio 20 Gremija, uključujući i nagradu za životno djelo.

Jedan od poslednjih velikih jameričkih džez pjevača, objavio je svoj prvi album 1952. godine, polovinom svojih dvadesetih godina i odmah izašao na top liste u SAD. U svakoj narednoj deceniji svog života bio je u vrhu lista.

Njemu je 2016. godine djagnostikovana Alchajmerova bolest 2016.

Uprkos tome, bio je pozitivan i na društvenm mrežama mu je stajao citat: Život je dar – “čak i sa Alchajmerovom bolešću“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.