Nastavlja se istraga o ubistvu Tupaka: Zaplijenjeni kompjuteri i hard diskovi
Tupak Šakur

Legendarni reper ubijen u pucnjavi 1996.

Nastavlja se istraga o ubistvu Tupaka: Zaplijenjeni kompjuteri i hard diskovi

Policija je u istrazi o ubistvu Tupaka Šakura pretražila kuću supruge Dvejna Kita Dejvisa, koji tvrdi da je bio svjedok ubistva poznatog repera.

U sudskom nalogu, u koji je Si-En-En imao uvid, imenuje se Dvejn Kit Dejvis, kao i da je policija tražila “stvari koje bi mogle da pokažu dokaze o motivu i/ili identitet ubice, poput fotografija, video-materijala, polisa osiguranja, pisama, dnevnika i drugih dokumenata...“

Kuća koja je pretražena nalazi se na adresi Mejpl šejd strit u Hendersonu u Nevadi i pripada Poli Klemons, koja je udata za Dejvisa, poznatog i kao Kef Di.

On već decenijama tvrdi da je svjedok pucnjave 1996. godine u kojoj je ubijen Šakur.

Policija je oduzela nekoliko tableta, ajfon, pet kompjutera, USB i hard diskovi, fotografije, zajedno sa kopijom Vajb časopisa o Tupaku i knjigom Compton Street Legends, koju su napisali Kef Di i Jusuf Dža.

U knjizi, Dejvis opisuje sebe kao jednog od dva živa svjedoka Šakurovog ubistva. Drugi svjedok je Marion Najt, bivši izvršni direktor izdavačke kuće „Det rou rekords“ koji trenutno izdržava kaznu za ubistvo iz nehata.

Najt je vozio automobil u kom je Šakur bio suvozač kada je upucan 7. septembra 1996. godine u Las Vegasu. Preminuo je u bolnici šest dana kasnije od zadobijenih povreda u 25. godini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.