Bijela kuća: Rusija planira da napada brodove koji prevoze žito
Bijela kuća

“Za te akcije optužili bi Ukrajinu“

Bijela kuća: Rusija planira da napada brodove koji prevoze žito

Rusija planira napade na brodove koji prevoze žito iz Ukrajine preko Crnog mora, a zatim da za to optuži Kijev, saopštila je kasno sinoć Bijela kuća.

“Ruska vojska bi mogla da proširi svoje mete“ na ukrajinske brodove koji prevoze žito, izjavio portparol američkog Savjeta za nacionalnu bezbjednost Adam Hodž i dodao da je to zasnovano na informacijama sa kojih je skinuta oznaka tajnosti.

Ta izjava dolazi pošto je Rusija u ponedeljak odbila produženje sporazuma o izvozu ukrajinskog žita Crnim morem i ruskih napada na luku Odesu odakle polaze ti brodovi.

“Naše informacije ukazuju da je Rusija postavila nove mine u blizini ukrajinskih luka. Mislimo da je to dio dobro koordinisanih napora da se opravdaju bilo kakvi napadi na civilne brodove u Crnom moru i da se za te napade okrivi Ukrajina“, rekao je Hodž.

Ruske vlasti su u sredu saopštile da će smatrati vojnom metom svaki brod koje ide ka ukrajinskim crnomorskim lukama.

Ukrajinske vlasti su pozvale na međunarodnu pratnju teretnih brodova posle isteka sporazuma o izvozu žita.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.