Janović: Da pričamo i dogovorimo se oko stvari koje su moguće, građani vjeruju u nas
Nikola Janović, Foto: DPS

“Ili Vlada u kojoj ćemo biti na partnerskim osnovama ili ćemo biti konstruktivna opozicija“

Janović: Da pričamo i dogovorimo se oko stvari koje su moguće, građani vjeruju u nas

Bilo je propusta i grešaka koji su i doveli do promjene vlasti, ali ambijent koji je sada na sceni ne samo da je urušio naš evropski put, nego se urušio i vrijednosni sistem, kazao je gostujući na televiziji A plus funkcioner DPS Nikola Janović.

“Moramo da shvatimo da nam građani daju mandat da razgovaramo i dogovaramo se. Postoje neke stvari nepremostive, ali ajde da se dogovaramo onamo gdje ima prostora“, kazao je Janović.

Komentarišući nedavno održane parlamentarne izbore, Janović napominje da se prvi put desila apstinencija koja političarima šalju poruku da „smanje doživljaj”.

“Prethodne dvije godine su pokazale da ne umiju da sarađuju i pokažu stabilnost. To su građani kaznili na ovim izborima, što se pokazalo i kroz izlaznost i kroz rezultate“, ističe Janović.

Kako dodaje, najvažnije je da što prije krenemo ponovo da koračamo ka EU.

“Uvijek ima neformalnih razgovora i to je nešto što je najnormalnije, ali tome ne doprinose neke kategoričke izjave. Nema napretka Crne Gore bez stabilnosti“, istakao je Janović, odgovarajući na pitanje da i ima neformalnih razgovora o novoj vladi.

Prema njegovim riječima, moraju razgovarati sa svima, ali da li će se dogovoriti to je druga stvar.

Ističe i da je važno da se konačno odgonetne zašto je DPS nepoželjan, a da se ne pozivaju na mantru „vladavina 30 godina“.

“Smiješno je kad neko od ove garniture koja je sada na vlasti priča o zloupotrebi državnih resursa. Jedan skandal preklapa drugi i to traje danima“, ističe Janović.

Nakon ovih izbora, kako kaže, kad je u pitanju koalicija „Zajedno“ nemaju nikakvih problema da su opozicija.

“Ili Vlada u kojoj participiramo na partnerskih osnovama i izvučemo državu iz posrnuća ili smo opozicija i idemo dalje“, poručuje Janović.

Kako je kazao, neformalne razgovore vode sa svima.

“Ne trčimo za pozicijama, tu smo da razgovaramo sa svima”, zaključuje Janović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.