Slovenija: Policija čuva sudiju koji sudi
Ilustracija

Slovenija: Policija čuva sudiju koji sudi "Kavačkom" klanu

Pred sudom u Sloveniji vodi se krivično- pravni postupak protiv ogranka "kavačkog" klana u toj zemlji. Optužnicom, koja je rezultat akcije u kojoj je razbijena pomenuta kriminalna organizacija, obuhvaćen je veći broj lica.

Kako piše Večer.slo, sudija koji sudi u tom postupku dobio je zaštitu od policije.

"Policija čuva sudiju Tomaža Bromšeta, koji zbog obimnosti predmeta trenutno sudi samo u jednom predmetu, a to je slučaj slovenačke ćelije klana Kavač", navodi Večer.slo.

Kako navodi pomenuti portal, Sud i policija ne komentarišu zašto je neopһodna njegova zaštita, ali u svakom slučaju podaci o njegovoj zaštiti otkrivaju da je sudija vjerovatno dobijao prijetnje.

Podsjećamo, navodni članovi slovenačke ćelije Kavačkog klana uhapšeni su u maju 2021.

Slovenačka policija je tada uhapsila oko 60 osoba, osumnjičenih da su članovi Kavačkog klana. Kako se navodi, uhapšeni su optuženi za trgovinu drogom i oružjem.

Slovenačka policija i kancelarija vrhovnog državnog tužilaštva tada su saopštili da je nedavno otkriven slovenački ogranak Kavačkog klana, aktivan od 2018. godine, prenosi STA.

Oni su u saradnji sa stranim bezbjednosnim službama, uhapsili više osumnjičenih u području Ljubljane, Maribora, Kranja i Kopra i sprovela pretrese u 23 kuće.

Šestoro osumnjičenih je privedeno, a vjeruje se da je riječ o osobama na visokim pozicijama u ovoj organizaciji. Prema nezvaničnim informacijama Večera, kriminalna grupa navodno je, na nedjeljnom nivou, krijumčarila više kilograma različitih narkotika iz Holandije i Španije.

Grupa je potom prodavala drogu u Sloveniji, ali i "izvozila" u Austriju i Njemačku, prenosi rtcg portal.

Postojala je i podjedinica za trgovinu drogom sa Italijom, dok je najveći dio trgovine oružjem navodno vršen između Slovenije, Srbije, Slovačke i Holandije.

Policija neke od uhapšenih povezuje sa preprodajom veće količine oružja kojim se trguje u Sloveniji, Slovačkoj, Holandiji i Srbiji. Navodno su prodavali poluautomatske puške i automatske pištolje i njima trgovali preko kompanija osnovanih u Kopru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.