Ogroman požar na Krimu, zapaljeno postrojenje nafte: Za napad kriv dron?

Rano ujutro u subotu izbio je požar u Sevastopolju na Krimu. Kako je izjavio lokalni guverner Mihail Razvožajev, zapalilo se postrojenje za skladištenje nafte, a prema preliminarnim informacijama, za izbijanje požara odgovoran je dron.

Vatra je zahvatila područje od oko hiljadu kvadratnih metara. Od posljedica požara niko nije povrijeđen, javlja TASS.

Guverner Mihail Razvožajev je objavio da su sve bezbjednosne i spasilačke službe na terenu. “Nema prijetnje civilnoj infrastrukturi”, dodao je kasnije guverner s mjesta događaja, potvrdivši da nema žrtava ni povrijeđenih. Vlasti su pozvale ljude da ostanu mirni.

Najmanje 60 vatrogasaca i vatrogasni voz rade na gašenju požara. Društvenim mrežama brzo su se proširili videozapisi požara na kojima se vidi gusti crni dim koji se diže visoko iznad postrojenja i ogromnu vatru koja obasjava noćno nebo.

Ranije ove nedelje grad su gađale dvije bespilotne letelice – jednu su uništile ruske snage, dok se druga samodetonirala u spoljnoj luci, pri čemu ni jedan objekat u Sevastopolju nije pretrpio štetu, piše RT.

Inače, Sevastopolj se nalazi na jugozapadnoj obali Krima i Rusija ga smatra svojim gradom nakon aneksije Krima 2014, iako su Ukrajina i njen predsjednik Volodimir Zelenski u više navrata najavljivali da će osloboditi sva okupirana područja, uključujući i Krim.

Sevastopolj je važan, strateški lučki grad ruske crnomorske flote i bio je meta napada bespilotnih letjelica u brojnim prilikama otkako je Moskva pokrenula invaziju na Ukrajinu u februaru prošle godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.