Tempo i Rudar u borbi za elitu
Foto: UGC

Tempo i Rudar u borbi za elitu

Ko će iduće sezone sigurno igrati u EPCG Superligi za odbojkašice, biće poznato nakon finala plej-ofa Prve lige, u kojem se za mjesto u eliti bore nikšićki Tempo i pljevaljski Rudar. Prvi meč igra se danas od 15 sati u SC “Nikšić”.

Finalisti EPCG Prve lige su snage su odmjerili u kvalifikacionom turniru za plej-of, u kojem je ekipa iz Nikšića slavila rezultatom 2:0.

- Očekujemo dobru utakmicu prije svega, i da će navijači koji budu došli na meč uživati u dobroj odbojci. Radi se o ekipama približnog kvaliteta i sigurno će nijanse odlučivati. Gledajući rezultate u kvalifikacijama mi smo u blagoj prednosti, ali to zaista ne znači ništa u ovom momentu. Nadamo se da ćemo biti u punom sastavu i da ćemo igrati kako najbolje znamo. Rudar je ekipa za poštovanje i moramo u meč ući punom snagom. Neka pobijedi bolji - kazao je trener Tempa Nebojša Vulanović.

Tempo je do finala stigao preko Top voleja, dok je Rudar eliminisao Budvu.

- Ove godine je, više nego prethodnih, primjetno da je pored EPCG Superlige porastao kvalitet i u EPCG Prvoj ligi. Vidjeli ste zanimljive polufinalne mečeve, čak i mečevi za prvih šest su donijeli neočekivane rezultate. Što je odlična stvar za žensku odbojku u Crnoj Gori. Što se finala tiče, devojke iz Nikšica nam nijesu nepoznanica. Znamo se dugo, većina njih je igrala u Superligi, a i jedina su ekipa koja nas je u ovom formatu takmičenja pobijedila. Mi smo vrijedno radili, očekujem zanimljiv duel i kvalitetnu odbojku - izjavila je Nataša Marković, trener Rudara.

Finale se igra u dva meča, s tim što će u slučaju neriješenog ishoda u pobjedama i u slučaju istog broja bodova, pobjednika odlučivati “zlatni set”.

Izvor M portal

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.