Kurti: Ispunili smo sve zahtjeve EU za ukidanje restriktivnih mjera
Foto: VLADA PRIVREMENIH KOSOVSKIH INSTITUCIJA

Kurti: Ispunili smo sve zahtjeve EU za ukidanje restriktivnih mjera

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da je Kosovo ispunilo sve zahtjeve Evropske unije (EU) za ukidanje restriktivnih mjera koje su mu nametnute, kao i da te mjere treba ukloniti.

„Mjere koje su na snazi protiv Kosova su u suprotnosti sa naporima regiona za ubrzanu integraciju u EU. Nastavljamo sa našim naporima da otvorimo više mogućnosti u okviru reformskog dijaloga EU. U tom kontekstu, ispunili smo sve zahtjeve EU za ukidanje restriktivnih mera i te mere moraju biti uklonjene“, rekao je Kurti na sastanku Ministarskog saveta za evropske integracije Kosova.

On je izrazio uvjerenje da je Kosovo spremno da dobije status kandidata za članstvo u EU i da otvori pregovore i mnoga poglavlja ka članstvu.

„Smatramo da članstvo u EU treba da bude zasnovano na meritokratiji. Kao najnaprednija demokratija u regionu, spremni smo da odgovorimo na hiljade tehničkih pitanja koja dolaze iz Evropske komisije. Članstvo u EU je strateški izbor, mi smo tu napravili izbore, Evropska reformska agenda je tretirana veoma ozbiljno od početka mandata“, naveo je Kurti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.