Rumunija otkrila sumnjiv balon u svom vazdušnom prostoru
Foto: Beta

Rumunija otkrila sumnjiv balon u svom vazdušnom prostoru

Sistem za nadzor rumunskog Ratnog vazduhoplovstva otkrio je u vazdušnom prostoru Rumunije letjelicu koja liči na meterološki balon, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je Ratno vazduhoplovstvo 10 minuta od otkrivanja letjelice na 11.000 metara visine, poslalao dva aviona MiG 21 koji međutim nijesu uspjeli da potvrde prisustvo objekta, prenosi Rojters.

Ministarstvo odbrane Rumunije je saopštilo da su posade aviona ostale u tom području 30 minuta i vratile se u bazu nakon pošto nijesu imale ni vizuelnu, ni radarsku potvrdu cilja.

Moldavija, koja se graniči sa Rumunijom i Ukrajinom, nakratko je danas zatvorila svoj vazdušni prostor iz bezbjednosnih razloga koje nije otkrila.

Letjelica nad Rumunijom je detektovana u vrijeme spora SAD i Kine pošto je nad SAD 4. februara oboren balon koji se smatra kineskom špijunskom letjelicom, dok Peking tvrdi da je bio zalutali meteorološki, a potom su iznad SAD i Kanade oborene još tri drugačije letjelice čija priroda nije utvrđena, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.