Milatović: Presuda kojom se višestrukom silovatelju smanjuje zatvorska kazna alarm za cijelu Crnu Goru

Milatović: Presuda kojom se višestrukom silovatelju smanjuje zatvorska kazna alarm za cijelu Crnu Goru

Vijest o tome da su osuđenom za višestruko silovanje djevojčice smanjili kaznu sa 15 na osam godina zatvora predstavlja crveni alarm za cijelu Crnu Goru, jer je ovo još jedna sramna presuda crnogorskih sudova, poručila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Sonja Milatović.

Uvjerena je, kaže, da nije neophodno podvlačiti da odnos prema jednoj ovakvoj “skandaloznoj presudi nije pitanje političkog stava, niti političke pripadnosti”.

“Reakcija na ovakvo postupanje crnogorskog sudstva je moralna obaveza svakog pojedinca i društva u cjelini. Dužni smo, svi do jednog, da podignemo glas protiv ovakvih pojava koje su izuzetno društveno opasne! Umjesto da država stvara uslove u kojima će silovatelji, a naročito silovatelji djece, odgovarati u skladu sa najtežim kaznama koje poznaje crnogorski pravosudni sistem, sudovi ovakvim činjenjima dodatno urušavaju povjerenje građanki i građana u sistem i stvaraju atmosferu u kojoj žrtve s punim pravom neće vjerovati u to da u državi imaju saveznika u borbi protiv nasilnika”, navela je poslanica u reagovanju.

A to je, kaže, nedopustivo!

“Država je dužna da zaštiti, na prvom mjestu, djecu od nasilnika i silovatelja, a to i na preventivnom, i na represivnom planu može postići samo kroz izricanje najtežih kazni za ova i ovakva krivična djela. Svi zajedno moramo pokazati nultu toleranciju na ova i ovakva postupanja, jer obrazložiti da se kazna umanjuje jer je Viši sud dao višestrukom silovanju i ranijoj osuđivanosti okrivljenog prenaglašen značaj je, u najmanju ruku, sramotno”, poručila je Milatović.

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.