Dajković: Grube neistine o mojoj imovini, ASK mi podmeće stanove koje nemam

Dajković: Grube neistine o mojoj imovini, ASK mi podmeće stanove koje nemam

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković demantovao je tekst o njegovoj imovini koji je danas objavio portal Analitika, a prenio M portal.

Njegovo reagovanje prenosimo integralno:

 Zarad preciznog informisanja javnosti dužan sam da oštro demantujem natpise u pojedinim crnogorskim medijima povodom imovine kojom raspolažem. Naime, na sajtu ASK-a se pojavila informacija da sam vlasnik kuće, više stanova i livade – te da sam to stekao za svega par mjeseci, ne navodeći ključnu stvar – da se navedena imovina nalazi na jednoj istoj lokaciji u sklopu jedne iste porodične kuće u kojoj živim na periferiji Podgorice. 

 Riječju: u pitanju je jedinstveni porodični objekat, a ne tri odvojena stana kako pojedini mediji zlonamjerno tumače. 

 Dakle, prije stupanja na javnu funkciju, u januaru 2023. godine sam kupio plac na katastarskoj parceli KO Donji Kokoti br. 961 na kojoj se nalazio ruinirani objekat, uz pomoć poklona koji mi je dao otac na osnovu kreditnog zaduženja i lične ušteđevine. 

 U međuvremenu, taj ruinirani objekat sam renovirao i adaptirao za porodični život, a nakon toga i uknjižio u skladu sa zakonom i prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, kako bih ušao u proceduru za proces legalizacije. 

 Dakle, u toj kući koja se sastoji od prizemlja, neadaptiranog potkrovlja i garaže, živim sa porodicom, na placu koji sam, ponavljam, kupio prije stupanja na funkciju prošle godine. 

 Govoreći o motornim vozilima, ističem da je moja supruga vlasnica vozila Peugeot 208 god. proizvodnje 2018 koji se vodi na mene, a da sam ja vlasnik skoro deset godina starog vozila BMW kojeg sam stekao kompenzacijom prethodnog vozila (AUDI PG HL 327) uz doplatu – što sam takođe obrazložio u svom izvještaju o imovini. 

 Međutim, zaposleni u ASK-u su, očito, u svrhe nanošenja štete i obmane javnosti, u rubrikama o prijavi imovine napisali da sam vlasnik kuće, više stanova, garaža i livada, iako se i po broju parcele jasno vidi da su navedeni ''stanovi'' zapravo dio jedne jedine kuće u kojoj živim. 

 Ovom prilikom najavljujem da ću podnijeti tužbe protiv lica u Agenciji za sprečavanje korupcije koja su medijima servirala ovakvu gnusnu neistinu, a medijima saopštavam da ukoliko pronađu da sam vlasnik bilo kakvog stana osim porodične kuće na periferiji Podgorice da ću im iste stanove pokloniti i doživotno napustiti politiku. 

 Na kraju, jasno je kao dan da iza ove podmetačine stoji niko drugi do nedavno uhapšena, pa volšebno puštena na slobodu direktorica ASK-a Jelena Perović koja mi se očito sveti zbog moje političke pripadnosti i kritika koje sam iznio na njen račun.

 U prilogu dostavljam elektronski izvod iz Uprave za katastar koji decidno potvrđuje da se radi o jednoj istoj porodičnoj kući u Donjim Kokotima koja je etažno podijeljena na nekoliko cjelina. 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.