Fon der Lajen: Ukrajina je ostvarila impresivan napredak na putu evropskih integracija

Fon der Lajen: Ukrajina je ostvarila impresivan napredak na putu evropskih integracija

Predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen ocijenila je danas da je Ukrajina ostvarila “impresivan” napredak na putu evropskih integracija, ali je dodala da to je proces za koji “nema krutog vremenskog okvira”, prenosi Al Jazeera Balkans.

-Komisija veoma blisko sarađuje sa ukrajinskom vladom. Ne postoji strog vremenski okvir, već je on zasnovan na zaslugama i napretku u tom procesu - kazala je fon der Lajen na zajedničkoj konferenciji za štampu sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i predsjednikom Evropskog vijeća Šarlom Mišelom.

Ona je takođe istakla da je glavni cilj bio da se pokaže napredak Ukrajine, koja je dobila status kandidata za članstvo u junu prošle godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.