Teroristički napad kod ambasade Rusije u Kabulu: Napadač ubijen, ima poginulih
Foto: Screenshot

Teroristički napad kod ambasade Rusije u Kabulu: Napadač ubijen, ima poginulih

Dvije osobe poginule, a najmanje 11 povrijeđeno kada je bombaš-samoubica aktivirao eksploziv u blizini ulaza u Ambasadu Ruske Federacije u Kabulu. Stradala su dva člana osoblja ambasade, potvrdile ruske vlasti navevši da žrtava ima i među agvanistanskim civilima. Napadač je ubijen dok se približavao kapiji.

Naoružani stražari kod ruske ambasade u Kabulu uočili su bombaša-samoubicu i pucali u njega prije nego što je stigao do mete, rekao je šef policijskog distrikta u kojem se nalazi ambasada Mavlavi Sabir, prenosi Rojters.

Kako se navodi, bombaš-samoubica je aktivirao eksploziv u blizini ulaza u ambasadu i ubijen je dok se približavao kapiji.

Eksplozija se desila kada je ruski diplomata izašao da pročita spisak onih koji čekaju u redu za vizu, rekao je bivši glavni urednik 1TV njuz Hamid Hajdari, prenosi Sputnjik.

Policija je saopštila da su poginule dvije osobe, a da je 11 ranjeno.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da su ubijena dva člana osoblja ambasade. Sputnjik precizira da su stradali sekretar Šah Mahmud i pripadnik obezbeđenja.

U ruskom ministarstvu kažu da ima žrtava i među avganistanskim civilima.

Ambasada je u bliskom kontaktu sa avganistanskim službama koje istražuju okolnosti napada, navodi se u saopštenju.

Sputnjik javlja da u napadu ima više od 20 povrijeđenih. Prenosi i da su talibani blokirali dio grada u kojem se nalazi ambasada i da oduzimaju kamere i telefone ljudima koji su se tu zatekli.

U međuvremenu oglasio se portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je osudio teroristički napad na rusku ambasadu.

Rusija je jedna od nekoliko zemalja koje su zadržale ambasadu u Avganistanu, nakon što su prije godinu dana talibani preuzeli vlast.

Iako Moskva zvanično ne priznaje talibansku vladu, sa avganistanskim zvaničnicima se pregovara o ugovoru za snabdijevanje benzinom i drugom robom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.