Dritan Abazović

Abazović zatražio procjenu bezbjednosti od čelnika ANB-a

"Pamtićeš 18. jul po Lazoviću kunem ti se u Boga"

"Pamtićeš 18. jul po Petru Lazoviću, kunem ti se u Boga", samo je jedna od prijetnji koja je preko lažnih profila na društvenim mrežama stigla u inboks predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću prethodnih dana, a nakon hapšenja službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića. To su naveli iz Kabineta predsjednika u odgovoru na naše pitanje.

Portal RTCG uputio je pitanje Kabinetu predsjednika Vlade o kakvim prijetnjama je riječ, a u odgovoru na pitanje dostavljen je i screenshot jedne od prijetećih poruka.

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj976x900

Pomenuta poruka poslata je preko lažnog instagram profila aki_boss777 19. jula, dan nakon hapšenja Lazovića po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje ga sumnjiči da je počinio pet krivičnih djela, kao član transnacionalne kriminalne organizacije "Kavački klan".

Abazović je zatražio od ANB-a procjenu bezbjednosti nakon upućenih prijetnji. Brojni zvaničnici Vlade i političkih stranaka osudili su prijetnje premijeru, tražeći da nadlažni državni organi reaguju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.