Na grčkom ostrvu Lezbos zaustavljeno širenje požara
Foto: Reuters

Na grčkom ostrvu Lezbos zaustavljeno širenje požara

Vatrogasna služba i druge ekipe na terenu su protivpožarnim rovovima zaustavile širenje požara na grčkom ostrvu Lezbos, saopštile su lokalne vlasti.

Rovovi su iskopani tokom prošle noći, uz upotrebu teške mehanizacije, nakon čega je ponovo angažovano šest vatrogasnih aviona.

Ekstremne temperature i dalje čine situaciju teškom, pretežno na jugu Grčke gdje je u toku uzbuna od požara, a nacionalni parkovi su zatvoreni.

Veliki požar na jugu regije Peloponez pokrenuo je u nedelju evakuaciju šest sela, ali je on lokalizovan u oblastima gdje su kuće bile ugrožene.

U nacionalnom parku Dadija na sjeveroistoku zemlje, šumski požar gori već peti dan. Vatrogasci za specijalne operacije angažovani su da priđu zonama gdje su kopani protivpožarni rovovi, ali je promjenljiv vjetar omeo te napore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.