MZ: Nema novih mjera, nošenje maski preporuka turističkim radnicima
Ilustracija

MZ: Nema novih mjera, nošenje maski preporuka turističkim radnicima

Vlada Crne Gore donijela je odluku da važeće epidemiološke mjere protiv koronavirusa, ostaju na snazi od 15.07.2022. godine narednih 14 dana, a shodno promjenama aktuelne epidemiološke situacije mogu biti korigovane, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

"S obzirom da je turistička sezona u punom jeku i veliki broj turista ljetuje u Crnoj Gori, vlasnicima turističkih kompanija (ugostitelji/hotelijeri) snažna je preporuka nošenje zaštitnih maski od strane svih zaposlenih, u cilju prevencije COVID-19 i održivosti rada tokom ljetnje turističe sezone", naveli su iz ministarstva. 

Takođe, preporučuje se nošenje maski na aerodromima, željezničkim stanicama i autobuskim stajalištima, kao i na mjestima gdje se primjeti veće grupisanje ljudi, a preporuka se posebno odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe.

Nošenje zaštitne maske preporučuje se među osobljem predškolskih ustanova.

"Dalje praćenje i razvoj epidemiološke situacije može da utiče na eventualnu izmjenu postojećih mjera", kazali su iz Ministarsta zdravlja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.