Ilustracija

Političari čestitali najveći islamski praznik

"Dok težimo istom cilju - dobru Crne Gore nijedna prepreka nije nepremostiva"

Lideri političkih partija uputili su čestitke povodom nastupajućeg Bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću kao i svim građanima islamske vjeroispovjesti.

Ministar javne uprave mr Marash Dukaj  uputio je čestitke povodom Ramazanskog bajrama.

“Svim vjernicima čestitam Bajram, s nadom da će ove blage dane provesti u sreći, radosti i porodičnom blagostanju. Praznici su uvijek dobra prilika da potvrdimo našu odlučnost da gradimo društvo u kojem će se poštovati univerzalne i etičke vrijednosti, u kojem ćemo svi skupa raditi za bolju zajedničku budućnost”.

Predsjednica Skupštine Crne Gore mr Danijela Đurović čestitala je Ramazanski bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, gospodinu Rifatu Fejziću, i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti. 

"U ovim svetim danima sjetimo se vrijednosti koje imaju ljubav, zajedništvo, solidarnost i tolerancija i pružimo ruku pomoći i podrške svim ljudima u Crnoj Gori ma koje vjere i nacionalnosti bili. To je upravo poruka ovog velikog praznika: bez obzira na sve razlike, dok težimo istom cilju - dobru Crne Gore, nijedna prepreka nije nepremostiva.Građanska Crna Gora, koja se temelji na idealima mira, suživota i blagostanja za sve, je ono za šta treba svi zajedno da se borimo. Samo u takvoj državi naša djeca mogu živjeti život dostojan čovjeka i praviti planove za svjetliju budućnost.U to ime, čestitam vam Ramazanski bajram uz želju da ga provedete u miru, zdravlju i sreći, sa svojim najbližima", kaže se u čestitki predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović.

Vuksanović: Današnji blagdan poziva nas da odamo poštovanje muslimanima u Crnoj Gori 

"Islamska zajednica u Crnoj Gori sa svojim duhovnim nasljeđem i kulturnim kapitalom koje je afirmirala, predstavlja dragocjenost multikulturalizma i snažno doprinosi stabilnosti i napretku našeg društva. Današnji blagdan poziva nas da odamo poštovanje muslimanima u Crnoj Gori na civilizacijskim dostignućima koja su zajedničko dobro svih koji doprinose zajedništvu i cijene ostvarenja duhovnosti, a što je neophodnost za svaku vrstu prosperiteta, kako za pojedinca, jednako tako i za širu zajednicu.Dijelimo radost s našim prijateljima muslimanima i od srca im čestitamo Ramazanski bajram", naveo je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative i ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore

Đurašković čestitao Ramazanski bajram

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković uputio je svim građanima islamske vjeroispovesti najiskrenije čestitke povodom sjutrašnjeg velikog vjerskog praznika Ramazanskog bajrama.

"U želji da radost bajramskih praznika podijelite sa svojom porodicom i prijateljima, svim građanima islamske vjeroispovesti čestitam Ramazanski bajram. Neka toplina praznika doprinese skladu među lјudima svih vjera i nacija, a u vaše domove unese mir i radost. Bajram šerif mubarek olsun!”, poručio je Đurašković.

SNP: Vječna simbolika Bajrama afirmiše temeljne ljudske vrijednosti, praznik koji nas poziva na zajedništvo

U ime Socijalističke narodne partije Crne Gore, i u svoje lično ime, predsjednik SNP-a Vladimir Joković uputio je, povodom  Ramazanskog Bajrama, čestitku vjernicima islamske vjeroispovijesti i reisu Islamske vjerske zajednice u Crnoj Gori, gospodinu Rifatu Fejziću.

Joković je poželio da ovaj veliki islamski praznik bude prilika za radosna porodična okupljanja i iskrene prijateljske i komšijske susrete.

Vječna simbolika Ramazanskog Bajrama afirmiše temeljne ljudske vrijednosti,  praznik koji podstiče na zajedništvo i uspostavljanje što boljih odnosa među ljudima, po čemu je zajednička nam kuća, Crna Gora i prepoznatljiva. Neka tako bude uvijek. mBudimo iskreni i požrtvovani prijatelji i njegujmo zajedništvo i poštovanje kulturnih i vjerskih različitosti, jer to garantuje sigurnu budućnost naše države i prosperitet svih njenih građana”, kaže se u čestitki Jokovića.

Čestitka Liberalne partije povodom Ramazanskog Bajrama

U ime Liberalne partije i svoje lično ime, svim građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovijesti kao i Reisu Rifatu ef. Fejziću i predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore čestitam Ramazanski Bajram uz poruku: Bajram šerif mubarek olsun. 

"Ramazanski Bajram objedinjava i slavi sve one vrijednosti koje simboliše sveti mjesec Ramazan, mjesec pomirenja, iskrenosti, ljubavi i milosti. Plemenita dijela na koja podstiče ovaj veliki islamski praznik, snažan su doprinos izgradnji duha humanizma, čovjekoljublja i međusobnog uvažavanja. Ramazanski Bajram kao simbol zajedničkog života i tolerancije, poruka je i stalni podsticaj da se zaista može živjeti u društvu jednakih šansi i poštovanja slobode i dostojanstva svakog čovjeka, što je osnovna nit koja veže ovaj sveti praznik za suštinu države Crne Gore", saopštio je Popović.

Bečić: Da plemeniti duh Bajrama podari mir i doprinese poštovanju i slozi

Povodom Ramazanskog Bajrama Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujem srdačne čestitke uz želju da ove svete dane provedete u dobrom zdravlju, blagostanju i ljubavi, kazao je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić na Tviteru.

Univerzalne vrijednosti Bajrama i svih vjerskih praznika su vodilja da radimo na jačanju našeg zajedništva i sveukupnom napretku našeg društva. 2/2

— Aleksa Bečić (@BecicAleksa) May 1, 2022

"Da plemeniti duh Bajrama podari mir i doprinese međusobnom poštovanju i slozi. Univerzalne vrijednosti Bajrama i svih vjerskih praznika su vodilja da radimo na jačanju našeg zajedništva i sveukupnom napretku našeg društva", istakao je Bečić.

Nimanbegu: Da nas praznični dani Bajrama još više zbliže

Čast mi je i zadovoljstvo da, u svoje ime i u svojstvu predsjednika Nove Demokratske Snage Forca, od srca poželim vjernicima islamske vjeroispovijesti srećan Ramazanski Bajram, uz želju da nas ovi praznični dani još vise zbliže, saopštio je lider te partije Genci Nimanbegu

"Nakon posta i žrtvovanja tokom svetog mjeseca Ramazana, nadam se da vas je ovaj prvi dan Bajrama dočekao uz dobro zdravlje, vas i vaše najmilije. U ovim danima slavlja i radosti Bajrama, svima vama, gdje god da živite i radite, želim mir, sreću i blagostanje!", poručio je Nimanbegu.

.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.