Vukadinović: Svi pobjednici a niko ne može da formira vlast
Srđan Vukadinović

"Partije plaše jedna drugu umjesto da sagledaju svoje mogućnosti"

Vukadinović: Svi pobjednici a niko ne može da formira vlast

Mnoštvo je političkih čudesa nakon 30. avgusta 2020, a takav trend se samo nastavlja nakon lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju, gdje niko ne može brzo da formira vlast, a svako sebe smatra pobjednikom, ocjenjuje za Radio Crne Gore sociolog i analitičar Srđan Vukadinović.

"Prisustvujemo jednom, što bi rekli, čudu neviđenom karakterističnom za Crnu Goru, a to je da svako proglašava pobjedu, svako je prezadovoljan rezultatima lokalnih izbora, a niko ne može sa sigurnošću da kaže da će forimirati vlast u jednoj od te dvije opštine”, naglašava Vukadinović.

Partije, kako dodaje, plaše jedna drugu.

"A bolje bi bilo da sagledaju svoje mogućnosti, ne samo da jedna drugoj prijete, i hvale se izbornim pobjedama", zaključuje Vukadinović.

Sociolog i analitičar Andrija Đukanović za naš Radio ocjenjuje da je ovakvo stanje za ozbiljnu analizu.

"Ovakvo stanje na političkoj sceni je ozbiljno polje za istraživanje sa sociološkog i humanističkog aspekta. Do sada to nije bio slučaj, ali se nameće pitanje da se istraži način djelovanja ovdašnjih političkih partija i šta su njihovi motivi", uvjeren je Đukanović.

Haos na političkoj sceni nastaje i zbog pogrešnog shvatanja politike, napominje Đukanović.

“Svaka partija smatra da se bez nje ne može i da će društvo posrnuti ako ona nije na vlasti. U praksi vidimo da je u potpunosti drugačije".

On zaključuje da su i nakon izbora u avgustu 2020, nažalost, preči partijski od društvenih i državnih interesa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.