Đurašković novi gradonačelnik Cetinja (VIDEO)

Nosilac liste "SDP i Građani" Nikolu Đuraškovića izabran je za gradonačelnika Cetinja na današnjoj sjednici Skupštine Prijestonice. Za izbor Đuraškovića glasalo je 18 odbornika Skupštine Prijestonice, dok je jedan odbornik bio uzdržan.

Njega su predložili lista "SDP i Građani" i Stara garda LSCG.

Za izbor Đuraškovića, kako su i najavili tokom sjednice, glasali su odbornički klubovi Demokrata i GP URA. Odbornici DPS-a nijesu prisustvovati glasanju kada se birao gradonačelnik.

Odbornik koalicije SD i LP Dejan Milošević je saopštio da će biti uzdržan.

Obrazlažući predlog Mirko Stanić iz SDP je rekao da mu je čast da predloži Đuraškovića za prvog čovjeka Cetinja te da će, ako bude izabran,imati veliku odgovornost.

“Ukoliko uspije u svojoj namjeri, Cetinje će opet biti grad u kojoj se dolazi, istinsko sjedište državnosti i kulture”, kazao je Stanić, prenosi RTCG.

Kandidaturu Đuraškovića je potpisima podržalo 11 odbornika SDP-a i Stare garde.

Odali počast žrtvama u Ukrajini

Odbornički klub DPS podnio je inicijativu da se u dnevni red uvrsti Rezolucija o osudi rata u Ukrajini što su odbornici prihvatili. 

Odbornicu su minutom ćutanja odali počast žrtvama rata u Ukrajini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.