Ruska vojska ušla u Kijev, bombardovana 33 grada za 24 sata?(VIDEO)

Ruski operativci ušli su u Kijev, potvrdili su ukrajinski zvaničnici u tvitu.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane je navelo da se „neprijatelj“ nalazi u kvartu Obolon, oko devet kilometara od kijevskog parlamenta u centru grada, javlja BBC.

Ministarstvo ohrabruje lokalne stanovnike da prave "molotovljeve koktele" i bacaju ih na Ruse, dok druge savjetuju da potraže sklonište.

"Mirni stanovnici - budite oprezni. Ne napuštajte kuće", poručilo je ministarstvo.

Dopisnici BBC su ranije prijavili da se čuje razmjena vatre, ali nisu mogli u tom trenutku da potvrde o čemu se radi. Navode da sada čuju i snažnije eksplozije takođe.

Na video snimcima na društvenim mrežama može se vidjeti kako ruski tenkovi prolaze kroz Obolon.

BBC navodi da se radi o video snimcima koje su snimili lokalni stanovnici. BBC je potvrdio da se radi o Obolonu.

Rusija je bombardovala 33 grada u poslednja 24 sata, tvrdi ministar unutrašnjih poslova Ukrajine.

"Rusi kažu da nisu gađali civilne objekte, ali 33 civilna grada su pogođena u poslednja 24 sata", rekao je on Rojtersu.

Zamjenik predsjednika gradske uprave u Kijevu Petro Olenič pozvao je građane da prestanu da objavljuju snimke iz Kijeva.

"Ne pomažite neprijatelju da dobije informacije o našoj vojci. Zajedno ćemo pobijediti", poručio je on.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je danas da ruske snage, kako bi zauzele Kijev, probijaju u dva pravca, prenosi Intefaks Ukrajina. Navodi se da je grad Konotop pao, a da se vode borbe za Melitopolj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.