LP: Opasna odluka bivše Vlade o državljanstvu
Liberalna partija CG

"Tražićemo krivičnu odgovornost premijera i ministara"

LP: Opasna odluka bivše Vlade o državljanstvu

Odlazeća Vlada Crne Gore sa Zdravkom Krivokapićem na čelu, u trenutku dok je Skupština Crne Gore izglasavala njihovu smjenu, vanredno je zasijedala i panično donosila odluke bez ikakve procedure, protivustavno i nezakonito, saopšteno je danas iz Liberalne partije.

Tako je ukazuju Vlada donijela ništavnu Odluku o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom bez prijethodne zakonske procedure i time dovela Crnu Goru u veoma opasnu situaciju koja može imati nesagledive posljedice i nemjerljivu štetu.

Poručuju da su Krivokapić i ministri "obezbijedili ovim kukavičkim činom sebi mjesto u istoriji Crne Gore, i to na njenim najsramnijim stranicama".

"Bivša Vlada još jednom je potvrdila da je samo figura u rukama stranih interesa, da je sramotna skupina bez ikakvog integriteta koja radi o glavi sopstvenoj državi i građanima, za tuđ račun. Umjesto da bude u Skupštini pred očima građana dok ih najviše zakonodavno tijelo smjenjuje, Krivokapiću je važnije bilo da ispuni zacrtanu agendu urušavanja građanske Crne Gore i uvođenja u “srbijanski svet” kroz legitimisanje etničkog inženjeringa i uvođenje nekoliko desetina hiljada stranih državljana u sistem crnogorskog državljanstva. Na taj način žele da zacementiraju svoju političku snagu i podršku za nakarandnu četničku ideologiju mržnje, jednoumlja, jednonacionalnog i jednovjerskog društva što je nemoguće u Crnoj Gori. Ipak, moraju da znaju da takve antisitemske i sulude odluke neće proći, štaviše, neko će morati debelo krivično da odgovara za ovakve poteze, i gospodin Krivokapić i gospoda koja su u svojstvu ministara sjeđela u Vladi i glasala za ovakva neustavna i nezakonita rješenja", poručili su iz LP-a.

Zaključuju da nova Vlada Crne Gore, "ko god je činio, mora hitno, na prvoj sjednici, poništiti ovu Odluku koja je u svojoj biti svakako ništavna, i zaustaviti put ka provaliji koji je Krivokapićeva vlada trasirala u noći smjene".

"Ovakva Odluka zaustavljena je kada je prvi put bila na dnevnom redu usljed masovnih demonstracija građana ispred Vlade, ali kako su oni i navikli, donijeli su je na prevarantski način, pod okriljem noći i iza očiju javnosti slično kao i Zakon o slobodi vjerosipovijesti. Ipak, pravda ih neće i ne smije zaobići, a javnost ovo neće zaboraviti", naglasili su iz LP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.