Mugoša: Stop manipulaciji sa očekivanjima građana

Mugoša: Stop manipulaciji sa očekivanjima građana

Poslanik SD-a, Boris Mugoša, ukazao je na manipulacije sa “urušavanjem” Programa Evropa Sad ako se promijeni Vlada.

On najprije navodi da je Program Evropa Sad suštinski set zakona koji su razmatrani u Skupštini krajem decembra (o radu, akcizama, porezu na dohodak, dobit, o PDV-u…).

Mugoša ističe da značajan broj zakona koji čine Program Evropa Sad nije usvojen, čime teza o “urušenosti” ako se promijeni Vlada već na startu “pada u vodu”.

 

 

Naime, podršku aktuelne većine nisu dobile zakonske izmjene koje se odnose na akcize, vraćanje više stope PDV-a u ugostiteljstvu i dr. Osim toga, Vlada je sama povukla predlog o oporezivanju podizanja gotovine, a predlozi o igrama na sreću i markiranju goriva jos nisu u skupštinskoj proceduri. Tu su, kako navodi poslanik SD-a, i vrlo sporne projekcije prihoda od oporezivanja neprijavljenih prihoda. Stoga, prihodna strana programa Evropa Sad je prilično desetkovana, ukazuje Mugoša.

Što je veoma važno, kako navodi poslanik Mugoša, i ova i sledeća Vlada ima ustavnu obavezu (član 100 Ustava) da izvršava zakone, tako da je priča da sledeća Vlada neće to raditi pravno neutemeljena.

Mugoša ukazuje da što god ko mislio o održivosti određenih zakonskih rješenja, svaka Vlada je u obavezi da ista implementira. Naravno, on ističe da kao i svi drugi zakoni i navedeni su podložni korigovanju i unapređivanju, ali se i za to zna procedura - Vlada ili poslanici predlože a Skupština odlučuje.

Mugoša zaključuje, “stop manipulaciji sa očekivanjima građana!”

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.