Malta legalizovala kanabis
Ilustracija

Malta legalizovala kanabis

Malta je postala prva evropska zemlja koja je dozvolila ograničeno gajenje i posjedovanje kanabisa za ličnu upotrebu, nakon današnjeg glasanja u parlamentu.

Luksemburg je najavio slične planove u oktobru, ali parlament te zemlje tek treba da da zeleno svijetlo, prenio je Rojters.

Zakon, koji je odobren glasovima 36 prema 27, dozvoljava punoljetnim osobama na Malti da posjeduju do sedam grama kanabisa i da uzgajaju do četiri stabljike.

Pušenje marihuane na javnom mjestu i dalje ostaje protivzakonito, kao i konzumacija kanabisa u prisustvu djece, pa će svako koga uhvate platiti kaznu izmedju 300 i 500 eura.

Malta takodje pokušava da bude evropski lider u produkciji medicinskog kanabisa, čija je proizvodnja odobrena 2018. godine, za medicinske i istraživačke svrhe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.