Selektor Turske: Znamo da nas čeka težak meč, ne otkrivamo taktiku
Foto: Samir Jordamović /AA

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Selektor Turske: Znamo da nas čeka težak meč, ne otkrivamo taktiku

Fudbaleri Turske neočekivano su došli u situaciju da sjutra pod Goricom (20.45 h) protiv Crne Gore odlučuju o plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

Selekciji Štefana Kunca naruku su išli svi subotnji rezultati - deklasirali su Gibraltar (6:0) i dočekali kiks konkurenata: Norveške protiv Letonije (0:0), pa Holandije na gostovanju našoj reprezentaciji (2:2).

Ukoliko večeras slave na istom mjestu gdje su se Holanđani okliznuli prije dva dana, a ,,narandžasti“ u Roterdamu izgube od Norveške, Turci će u dramatičnom raspletu završiti kao lideri kvalifikacione grupe G, a u svakom slučaju imali bi obezbijeđen baraž.

Holandiji (20) je zbog najbolje gol razlike za prvo mjesto dovoljan remi, dok će Norveška (18) direktno na SP ako pobijedi, a Crna Gora ,,zakine“ Tursku (18).

Zbog činjenice da će Turci igrati pod imperativom, selektor ,,sokola“ Miodrag Radulović kazao je da bi volio da rivala vidi u ofanzivnom izdanju.

- Nije uobičajeno otkrivati taktiku pred utakmicu. U svakom slučaju, čestitke kolegi Raduloviću na sjajnom poslu protiv Holandije. Znamo da nas čeka težak meč - rekao je Kunc na konferenciji za medije na Gradskom stadionu, prenosi Pobjeda.

Turska javnost euforična je nakon subotnjeg zapleta i sjutrašnjeg raspleta, gotovo ubijeđena da Čalanoglu i drugovi mogu do prvog plasmana na Mundijal od 2002. godine.

- Nijesmo još ništa uradili. Uoči finiša kvalifikacija znali smo da moramo da pobijedimo u oba meča. Jedan smo završili uspješno - protiv Gibraltara kada smo pokazali da možemo da postižemo golove na razne načine, sada je ostao ovaj sa Crnom Gorom - kazao je Kunc.

Rasterećena Crna Gora vratila se nakon 0:2 protiv Holandije, sada bez imperativa želi da pomrsi račune i Turskoj.

- Ponekad je bolje igrati sa protivnikom koji je takođe pod rezultatskim imperativom, jer osjeća pritisak na ramenima. Vidjeli ste protiv Holandije koliko su mladi crnogorski igrači željeli da se dokažu i zasluže mjesto u reprezentaciji. Tako će sigurno biti i protiv nas. Crna Gora je u ovim kvalifikacijama pokazala da je psihološki veoma jaka. Ali pokušaćemo da se koncentrišemo na naš kvalitet i nametnemo našu igru - istakao je njemački stručnjak, piše Pobjeda.

Defanzivac Lestera Ćaglar Sojundžu rekao je da je njegov tim ,,potpuno spreman za meč“.

- Odavno nijesmo bili na Svjetskom prvenstvu. Ovo je za nas finale. Imamo veliku želju da obradujemo naciju i uđemo u istoriju. Puni smo samopouzdanja i vjerujemo u pobjedu, a vidjećemo što će se dešavati u Roterdamu - kazao je Sojundžu.

- Imamo mladu ekipu, dobro radimo sa selektorom Kuncom. Ima i grešaka, ali ovo je takav sport, radimo na tome da ih otklonimo. Što manje ih napravimo, bićemo bliži pobjedi nad Crnom Gorom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.