Jedna šolja ovog napitka ujutru na prazan stomak poboljšava stanje organizma
Ilustracija

Jedna šolja ovog napitka ujutru na prazan stomak poboljšava stanje organizma

Jedna od zdravijih jutarnjih navika je ispijanje tople vode s medom na prazan stomak jer poboljšava metabolizam, smanjuje apetit, uništava žgaravicu, a pomaže i kod problema s lošom probavom, odnosno zatvorom.

Pored toga, redovnim korištenjem ovog napitka na prazan želudac možete poboljšati cjelokupno zdravlje.

Umjesto kafe, zagrejte 2 dl vode, ali ne do ključanja. Vodi dodajte kašičicu domaćeg meda i dobro promiješajte. Kada se med u potpunosti otopi, popijte ovaj napitak,prenosi Avaz.

Voda mora biti mlaka, ali nikako vrela jer visoka temperatura uništava sve hranljive i zdrave sastojke u medu.

Ipak, u slučaju da imate alergije, čir na želucu, gastritis, reumatizam, izbjegavajte ovaj napitak, ili se posavjetujte s lekarima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.