Ništa od prekida štrajka: Advokati neće potpisati sporazum sa Ministarstvom finansija
Ilustracija

Ništa od prekida štrajka: Advokati neće potpisati sporazum sa Ministarstvom finansija

Advokatska komora Crne Gore neće potpisati sporazum sa Ministarstvom finansija kojim je bilo predviđeno da zajednička radna grupa sačini tekst izmjena Zakona o fiskalizaciji do kraja septembra.

To je za Pobjedu i zvanično potvrdio predsjednik komore Zdravko Begović koji je naveo da je i na ovoj, kao na prethodnoj vanrednoj skupštini, glasalo preko 700 advokata, od kojih većina protiv sporazuma.Time i odluka o obustavljanju pružanja pravne pomoći koja je na snazi od 24. maja nastavlja da važi do daljnjeg.

"Advokatima je sporazum bio neprihvatljiv, jer suštinski nijesu našli dovoljno garancija da će se kroz njega ostvariti njihove verzije izmjena i dopuna zakona. Smatraju da su morale biti navedene pojedine odredbe koje su karakteristične za našu profesiju, kako bi bili u potpunosti sigurni da će takve izmjene biti predviđene zakonom", kazao je Begović.

Ipak, smatra da se pregovori, i pored toga, mogu nastaviti pa će, kako je naveo, u narednom periodu ponovo tražiti da se sastanu sa predstavnicima Vlade i Ministarstva finansija da probaju da dođu do zajedničkog rješenja.

Za te pregovore, planiraju da oforme novu pregovaračku grupu na čijem čelu će biti Begović.

Na pitanje Pobjede šta ako Vlada ne prihvati nove pregovore, Begović je odgovorio kratko „o tom po tom“ ukazujući da je njihova obaveza da saopšte da ponuđenim rješenjem nijesu zadovoljni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.