Užas na sjeveru Hrvatske: Držao roba 28 godina
Ilustracija

"Osumnjičeni iskoristio tešku životnu situaciju oštećenog"

Užas na sjeveru Hrvatske: Držao roba 28 godina

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim (65) s područja Koprivničko-križevačke županije.

I to zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima, saopštilo je PU koprivničko-križevačka.

Konkretno, privedeni muškarc se sumnjiči da je drugog muškarca punih 28 godina držao kao roba, zlostavljao ga i tjerao na teški fizički rad, a pritom ga držao u neljudskim uslovima.

Preciznije, navodi policija, sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do juna 2021. godine na svom poljoprivrednom imanju, iskorišćavajući teške porodične prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, istog fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i kućnim poslovima, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uslove i adekvatni prostor za život.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima iz članka 106. stavka 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu i on je predat pritvorskom nadzorniku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.