Milo Đukanović

Đukanović razgovarao sa predstavnicima MMF-a i Svjetske banke

"Finansijski sistem pokazao stabilnost, porast ekonomije i investicija presudno utiču na oporavak krize izazvane pandemijom kovida"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas putem video-linka sa izvršnim direktorom i članom borda direktora Svjetske banke Koen Davidsom i izvršnim direktorom i članom borda direktora Međunarodnog monetarnog fonda Paul Hilbersom.

"U dužem srdačnom razgovoru sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim ekonomskim i političkim zbivanjima u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Kabineta za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Takođe, kako navode razgovarano je oko projekata i iskustava koje ove dvije međunarodne finansijske institucije realizuju ili pripremaju u zemljama koje se bore sa posljedicama pandemije.

Davids je upoznao Đukanovića sa procesom izrade nove strategije Svjetske banke za Crnu Goru i projekcijama ekonomskog oporavka, dok je Hilbers istakao značaj procesa imunizacije i izrazio očekivanja da će ekonomski oporavak biti brz.

Govoreći o održivosti javnih finansija,  Đukanović potvrdio je sagovornicima da Crna Gora na vrijeme i u cjelosti izmiruje obaveze prema svim povjeriocima.

Zaključeno je da je finansijski sistem u Crnoj Gori do sada pokazao svoju stabilnost, ali i da porast ekonomske aktivnosti i investicija presudno utiče na dinamiku prevazilaženja posljedica krize izazvane pandemijom, te da ukupne ekonomske politike moraju biti usmjerene ka strateški važnim sektorima za Crnu Goru.

"U ovom procesu Crna Gora može očekivati podršku Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda", zaključuje se u saopštenju predsjednikovog Kabineta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.