Vakcina Sputnjik V biće registrovana u SZO
ilustracija

Narednih mjeseci

Vakcina Sputnjik V biće registrovana u SZO

Pitanje registracije ruske vakcine Sputnjika V u SZO biće riješeno u narednih nekoliko mjeseci, rekao je izvršni direktor kompanije Fonda za direktna ulaganja (RDIF) Kiril Dmitrijev.

"Sve se kreće u dobrom smjeru i pitanje registracije biće riješeno u narednih nekoliko mjeseci", istakao je on za RBK, prenosi Tass.

Dmitrijev je primjetio da je pandemija otkrila da SZO-u nedostaje poluga koja će uticati na distribuciju vakcina u svijetu.

"Ispostavilo se da organizaciji nedostaju instrumenti uticaja proizvodnih pogona kojih je ionako malo", rekao je Dmitrijev.

Generalni direktor RDIF-a dodao je da bi ova pandemija trebalo da nas nauči da budemo spremniji za druge slične izazove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.