Opština Danilovgrad dobitnik priznanja Globallocal

Opština Danilovgrad dobitnik priznanja Globallocal

Opština Danilovgrad dobitnik je internacionalne nagrade „Globallocal“ za 2020. godinu, koja predstavlja priznanje najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Kako je saopšteno iz Opštine Danilovgrad, ovo prestižno priznanje dodjeljuje se na predlog šireg kruga članova, rukovodilaca i saradnika organizatora i partnera projekta „Globallocal“, preduzetnika, poslovnih asocijacija, nevladinih organizacija, naučno-obrazovnih institucija, državnih institucija i medija, nakon sprovedene višemjesečne procedure i u skladu sa utvrđenim kriterijumima.

„Dodjela ove prestižne nagrade i priznanja Opštini Danilovgrad će se obaviti u Dubrovniku, Hrvatska tokom održavanja višednevnog međunarodnog događaja koji će obuhvatati Međunarodnu naučno-stručnu i poslovnu konferenciju „Poljoprivreda u XXI vijeku – kvalitet i sigurnost prehrambenih proizvoda i zdravlje potrošača“, Regionalni samit preduzetnika „300 najboljih“, Međunarodni dan investitora „Naj investicija – investicija za čovjeka“. Ovaj međunarodni događaj biće prilika za dodatnu promociju Danilovgrada kao atraktivne i podsticajne investicione destinaciju, te direktan razgovor sa privrednicima iz regiona i Evrope“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je laureat za ovu nagradu je, između ostalog, zaslužen i na osnovu međunarodne sertifikacije poslovnog ambijenta u opštini Danilovgrad tokom 2020. godine („Business Friendly Certificate – BFC) čime je značajno unaprijeđeno poslovno okruženje za osnivanje i rad privrednih subjekata kao i domaćih i inostranih investitora.

„Takođe, Opština Danilovgrad u kontinuitetu, izmjenom i dopunom lokalnih propisa, dodatno pojednostavljuje procedure za privredu, olakšava njeno poslovanje i podstiče ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta za građane Danilovgrada“, istakli su iz te lokalne saomouprave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.