Jovanović: Nadamo se dodatnom popuštanju mjera za 15 dana
Foto: Profimedia

Jovanović: Nadamo se dodatnom popuštanju mjera za 15 dana

Trenutna epidemiološka situacija u Budvi značajno je povoljnija u odnosu na prethodni period, uzevši u obzir da je na današnji dan u tom gradu aktivno 100 slučeva zaraze virusom korona. To je, podsjećanja radi, manje od 10 odsto u odnosu na stanje od 16. februara.

Po kumulativnoj stopi incidencije, kako je kazao šef kabineta predsjednika Opštine  Nikola Jovanović, Budva se nalazi u takozvanoj „žutoj zoni“. Vaspitno-obrazovne ustanove od danas su otvorene, a iz lokalne samouprave očekuju skoro popuštanje ostalih epidemioloških mjera.

"Nadamo se da ćemo, ukoliko se ovakav trend nastavi, imati dodatno popuštanje mjera, odnosno da će sa radom početi i ostali privredni subjekti. Ipak, kao grad i kao lokalna uprava razumijemo sve teškoće sa kojima se susrijeću i privreda i zaposleni“, naveo je Jovanović u izjavi za agenciju Mediabiro.

BudvaPortretNikolaJovanoviefkabinetapredsjednikaOptine

Nikola Jovanović, Foto: Mediabiro

Svjestan da epidemiološka situacija nije još nije dovedena do nivoa potpune valorizacije turističke sezone, Jovanović ipak naglašava da se Budva i njeni građani kreću u dobrom pravcu. 

"Ono na čemu radimo u saradnji sa zdravstvenim institucijama jeste ubrzana imunizacija stanovništva. U tom cilju smo dali predlog da se hala Mediterantskog sportskog centra opremi i stavi na uslugu građanima kako bi se izvršila vakcinacija. Takođe smo predložili turističku ambulantu u Pržnu, koja radi ljeti, kao prostor u kojem možemo da vršimo imunizaciju. Imamo obećanje da će ona početi početkom narednog mjeseca, u prvim danima aprila i da će biti obezbijeđen dovoljan broj vakcina“, naveo je Jovanović. 

On je izrazio očekivanje da će se sa ubrzanom vakcinacijom početi što prije, kako bi metropola crnogorskog turizma predstojeću sezonu dočekala sa što manjom ili čak nultom stopom zaraženih.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.