Preminuo muzičar Kiko Vujović

Preminuo muzičar Kiko Vujović

Cetinjski muzičar Ranko Kiko Vujović preminuo je u 63. godini od posljedica infekcije koronavirusom, prenio je Cetinjski list.

Jedan od pionira cetinjske i crnogorske rok-pop scene, je kao desetogodišnjak počeo da se bavi muzikom i kroz više od pet decenija imao je preko 8.000 nastupa.

Uvijek nasmijanog i spremnog za šalu, Cetinjani ga pamte kao frontmena grupe”Plima”, benda koji je interpretirao domaću i stranu pop i rok muziku, širom crnogorskog primorja. Dugo godina “Plima” i Kiko Vujović su zabavljali goste u bašti Gradske kafane na Cetinju.

U samostalnoj karijeri, Vujović je izdao 1994.g. album “Pod gorom zelenom” za muzičku produkciju TVCG. Zapažen nastup imao je u emisiji „Nikad nije kasno“ 2017.godine.

Ranko Kiko Vujović je sahranjen u krugu porodice na Novom groblju na Cetinju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.