Predsjednik CG se sastao sa Boškovićem i načelnikom generalštaba Dakićem

Đukanović: Pripadnici vojske podigli ugled države, bili prvi na liniji fronta sa pandemijom kovida

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom 7. oktobra Dana Vojske Crne Gore primio je ministra odbrane Predraga Boškovića i načelnika Generalštaba Dragutina Dakića.

Đukanović je svim pripadnicima Vojske i zaposlenima u Ministarstvu odbrane čestitao praznik iskazujući poštovanje za ostvarene rezultate u prethodnom periodu na unapređenju stanja u vojsci i funkcionisanju sistema odbrane.

On je naglasio da je u protekle četiri godine puno urađeno na unapređenju stanja u vojsci i pozicioniranju vojske kao državne institucije sa najviše povjerenja crnogorske javnosti, što je rezultat tradicije, ali i ozbiljnog rada.

"Pored primarne obaveze u oblasti odbrane i bezbjednosti, pripadnici vojske su bili snažan činilac podrške državi u suočavanju sa posljedicama globalnog zdravstvenog izazova, pojave pandemije kovida", kazao je Đukanović, uz ocjenu da je domaća javnost prepoznala aktivnosti na podizanju ugleda i afirmaciji vojnog poziva.

"Iskoraci ostvareni na polju modernizacije, predstavljaju dobru osnovu za budućnost", naglasio je Đukanović, ukazujući na potrebu daljeg osavremenjavanja, naročito u domenu mornarice.

Sastanak2

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

On je posebno afirmisao učešće naših vojnika u mirovnim misijama, kao dragocjeno iskustvo ne samo zbog jačanja međunarodne saradnje, već i nadogradnje znanja i iskustva koje pripadnici Vojske Crne Gore obavljanjem zahtjevnih zadataka stiču u tim misijama.

Bošković i general Dakić zahvalili su Đukanoviću za prijem povodom Dana Vojske koji se ove godine obilježava uz puno uvažavanje zdravstvenih mjera na sprječavanju širenja korona virusa.

Posebno su ponosni na ostvarenom na polju podizanja ugleda profesije i uniforme i afirmaciji crnogorskog identiteta i patriotizma.

"Najviše energije uloženo je u obrazovanje vojnog kadra i povezivanje sa međunarodnim partnerima. U proteklom periodu uspostavljen je sistem dobrovoljnog služenja vojnog roka, nastavljene su aktivnosti u vojnim misijama i dat poseban akcenat na stručno osposobljavanje i podizanje sposobnosti kroz realizaciju značajnog broja vojnih obuka i vježbi. Postignuti rezultati prepoznati su i na međunarodnom nivou, na temelju čega će naredne godine Crna Gora, kao članica NATO, biti domaćin međunarodnih vojnih vježbi", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.