Skoplje: Uhapšen vlasnik restorana zbog nastupa Vlada Georgieva
Vlado Georgiev

Skoplje: Uhapšen vlasnik restorana zbog nastupa Vlada Georgieva

Skopska policija je uhapsila upravnika kafea "Moš" u kojem je prethodne dvije večeri nastupao Vlado Georgiev, a nisu poštovani protokoli za zaštitu od kovida19.

Vlada Sjeverne Makedonije je saopštila da je 41-godišni M.D. priveden jer se tokom nastupa Georgieva među gostima nije poštovalo dozvoljeno rastojanje od 1,5 do dva metra i više osoba nije nosilo zaštitne maske, a nisu bile ispunjene ni druge odredbe zdravstvenih protokola.

Ta osoba je osumnjičena za krivično djelo nepostupanja po zdravstvenim protokolima za vrijeme epidemije.

Policija je izrekla i 38 novčanih kazni gostima "Moša" koji nisu nosili maske.

Taj skopski ugostiteljski lokal će, kako su prenijeli mediji, biti zatvoren jer je prethodne sedmice prekoračio radno vrijeme, a utvrđeno je i da je buka u njemu bila iznad dozvoljenih granica.

Predstavnici Državnog tržišnog inspektorata su se u subotu požalili da nemaju pravo da zatvaraju lokale kad utvrde da se ne poštuju propisi za zaštitu od epidemije, i da mogu samo da podnose krivične prijave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.