Server: Nezavisnost i suverenitet Crne Gore u interesu i Srbije
Danijel Server

Server: Nezavisnost i suverenitet Crne Gore u interesu i Srbije

Profesor na vašingtonskom univerzitetu Džons Hopkins Danijel Server ocijenio je da bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da prepozna da su nezavisnost i suverenitet Crne Gore u interesu i Srbije.

"Ako Srbija počne da se igra idejom da Crna Gora treba da se vrati pod upravu Beograda, to bi stvorilo velike izazove i vjerujem, haos u Crnoj Gori koji bi nanio štetu i samoj Srbiji", dodao je on.

Na pitanje da u slučaju da opozicija formira vladu hoće li će predsjednik Srbije možda imati veći udio u donošenju spoljnopolitičkih odluka u Crnoj Gori, Server je rekao da će Vučić očekivati da se više pita o tome, prenose Agencije.

"Ovo je neobična situacija, jer je on zapravo u vrlo prijateljskim odnosima sa predsjednikom (Crne Gore Milom) Đukanovićem takođe. Iskreno, ne vidim ni kako Crna Gora predstavlja neki veći problem za Srbiju. Ne vidim kako je njeno kretanje ka EU i ulazak u NATO zaista problem za Srbiju. To nije stvorilo nikakve stvarne izazove za Srbiju", ocijenio je stručnjak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.