Osuđen na mjesec dana zatvora, na konjima prenosio 221 kg duvana
Ilustracija

Državljanin Albanije

Osuđen na mjesec dana zatvora, na konjima prenosio 221 kg duvana

Državljanin Albanije G.D. osuđen je na mjesec zatvora zbog nelegalne trgovine duvanom koji je na konjima prenosio u Crnu Goru.

Sudija Osnovnog suda u Podgorici Rade Ćetković potvrdio je sporazum o priznanju krivice sklopljen između državljanina Albanije G.D, koji se tereti za krivično djelo nedozvoljena trgovina, i nadležnog tužioca, te na osnovu toga donio presudu kojom je ovaj okrivljeni osuđen na mjesec zatvora, pišu Dnevne novine.

Naime, okrivljeni G.D. priznao je da je 1. jula ove godine oko 5.00 sati neovlašćeno kupio robu čije je stavljanje u promet zabranjeno, na način što je od nepoznatog lica kupio 221 kilogram rezanog duvana upakovanog u 442 pakovanja od po pola kilograma, ukupne vrijednosti 8.840 eura.

Duvan je pronađen istog dana prilikom pretresa okrivljenog, koji je na konjima prenosio navedenu robu. Pretres su izvršili službenici Sektora granične policije.

“Sud okrivljenog zbog navedenog krivičnog djela osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, u koju kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 1.7.2020. godine, sa početkom u 11.00 časova, pa nadalje”, navodi se u presudi Osnovnog suda.

Uz to, sud je izrekao i mjeru bezbjednosti oduzimanje 221 kilograma rezanog duvana upakovanog u 442 pakovanja od po pola kilograma od okrivljenog, kao predmet nedozvoljene trgovine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.